Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Habverő széles választékban - Főzz Velem.com

Rendezés:

A kézi habverő alapeszköz minden konyhában, hiszen konyhai habverő nélkül egy nagyobb adag tojás felverése szinte kivitelezhetetlen feladat lenne. Az elektromos mixerek sok esetben helyettesíthetik a kézi habverőket, ám vannak olyan helyzetek sütés-főzés közben is, mikor túlzás lenne elektromos eszközhöz nyúlni.

A konyhai habverő kis beruházás, mégis hatalmas segítség a konyhában!

Emlékszel a régi kézi habverőre, ami egy fa nyélre erősített, harang formájú erős rugó volt? Használata komoly fizikai erőt igényelt. A kézi habverők mára sokat finomultak, keverésre is alkalmasak. Több formában, méretben kaphatóak. Készülhetnek fémből, műanyagból és persze ne felejtkezünk meg a szilikon habverőről sem.

Konyhai habverő fajták

A szálas habverő laza szerkezete miatt habok felverésére, krémek habosítására tökéletes választás. Szerkezete miatt könnyű vele levegőt juttatni a folyós tésztákba is. Az úgynevezett szilikon habverők is fémből készült szálas habverők, csak a szálak szilikonnal vannak bevonva. A szilikonnak köszönhetően nem karcolja meg az edény falát.

A spirál habverő más néven francia habverő,  olyan anyagokhoz ajánljuk, amelyek hajlamosak a csomósodásra (palacsinta tészta, habarás, főzött angol krém stb.) Kialakításának köszönhetően az edény alján sem marad elérhetetlen rész, a rugók pedig szépen eloszlatják a folyadékban a száraz anyagot.

A golyós habverőnek két fajtája van. Mindkettő tulajdonképpen szálas habverő, csak az egyiknél a szálak szabadon vannak és a végükön acélgolyók vannak. A másik fajta ugyanúgy néz ki mint a szálas habverők, csak a szálakon belül egy drót gömbben acélgolyó helyezkedik el. Mindkettő alkalmas habverésre és csomómentes keverésre.

A műanyag habverők keményebbek, ezért sűrűbb tészták kikeverésére is alkalmasak.(pl. brownie, muffin stb.) Habverésre is alkalmasak, de nem annyira hatékonyak mint a szálas habverők.

Válaszd az igényeidnek legjobban megfelelőt!