Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Maghőmérő széles választékban - Főzz Velem.com

Rendezés:

A  maghőmérő egy egyszerű, de nagyon hasznos eszköz, aminek nélkülözhetetlenségére azonnal rájössz, ha egyszer kipróbáltad!

Így használd a maghőmérőt

  • Hús sütésekor a vastag szeletek, mint a steak, vagy az egyben sült húsok készítésekor ajánlott maghőmérőt használni. Steak sütésekor elengedhetetlen a maghőmérő, hiszen csak ezzel tudjuk meghatározni mennyire sült át a hús anélkül, hogy azt felvágnánk. Egyben sült húsoknál mindig a hús legvastagabb részének közepén ellenőrizzük a hőmérsékletet!
  • Bonbonok készítésekor kulcsfontosságú lépés a csokoládé temperálása. Ilyenkor az olvasztott csokoládét (fajtájától függően) egy bizonyos hőfokra kell visszahűteni. A jól temperált csokoládéból készült bonbonok szép fényesek, roppanósak.
  • Ha házilag készítesz fondantot, szükséged lesz invertcukor szirupra. Készítésekor nagyon fontos hogy a szirupot ne melegítsük 114 Celsius fok fölé. Ennek figyelemmel követésére elengedhetetlen egy jó maghőmérő.
  • Kevert sütemények, mint például a piskóta, sütésekor nehéz ránézésre megállapítani hogy jól átsült-e a sütemény. Maghőmérővel egyszerűen megállapíthatjuk hogy a tészta kellően átforrósodott és átsült-e.

Jótanácsok maghőmérő használatához

  •     Figyelj arra, mekkora a mérési tartománya az általad beszerezni kívánt maghőmérőnek. Annak megfelelően válassz, hogy mire szeretnéd használni. Ha csak joghurtot készítesz vagy csokoládét temperálsz, elég egy 100 Celsius fokig mérő eszköz.
  •     A maghőmérőt minden használat után tisztítsd meg. Igen, a mártások/szúrások között is!
  •     Ha folyékony állagú anyagot mérsz vele, mérés előtt keverd át jól.
  •     Tészta hőmérsékletének ellenőrzésekor mindig ugyanoda szúrd a maghőmérőt.

+1 TIPP! Nem érdemes  ránézésre, állagra vagy illat alapján megsaccolni egy étel hőmérsékletét. Sokkal biztosabb, ha maghőmérőt használsz. 

Feltétlenül szerezz be egy maghőmérőt vagy digitális maghőmérőt! A Főzz Velem webáruház kínálatában széles választékban találsz.